/ 23 Dec

Zo zaten we erbij in de jaren ’70

We hebben eerder geschreven over de trend van het hergebruiken van elementen uit de jaren '70, zoals meubels met ronde vormen en houten designkasten. Hoewel sommige van deze elementen lijken te zijn verdwenen, is het nooit zeker wat in de toekomst weer populair zal worden. Laten we eens kijken hoe we er destijds echt bijzaten en wat er voor de deur en in de tuin stond

Voor de deur: kleinere auto’s

In de jaren 70 waren kleinere auto's erg populair. Dit kwam voornamelijk doordat er steeds meer mensen in de stad woonden en de behoefte aan compacte, gemakkelijk te parkeren auto's toenam. Bovendien waren de brandstofprijzen in die tijd hoger, dus mensen zochten naar manieren om geld te besparen op hun brandstofkosten. Kleinere auto's waren daarom een logische keuze, omdat ze minder brandstof verbruikten en daardoor goedkoper waren om te rijden.

Er waren veel verschillende merken en modellen van kleine auto's beschikbaar in de jaren 70. De Volkswagen Beetle was bijvoorbeeld erg populair, evenals de Mini Cooper en de Fiat 500. Deze auto's waren allemaal voorzien van kleine motoren en hadden een compact formaat, wat ze ideaal maakte voor stadsritten.

Het gebruik van kleinere auto's nam in de jaren 70 ook toe vanwege de toenemende milieubewustzijn. Kleinere auto's produceerden minder uitlaatgassen en hadden daarom een lagere impact op het milieu. Dit was voor veel mensen een belangrijke overweging bij het kopen van een auto.

In de jaren 70 waren kleinere auto's dus erg populair, vanwege hun gemakkelijke parkeerbaarheid, lage brandstofkosten en lage milieubelasting. Ze waren een populaire keuze voor stadsbewoners en bleven dat ook in de jaren daarna.

In de tuin

In de jaren 70 was het populair om tuinen te vullen met een diversiteit aan planten en bloemen. Veel mensen kozen voor een mix van bloemen en groenten, zodat ze hun eigen voedsel konden verbouwen in hun tuin. Kool, wortels, sla en aardappels waren populaire groenten om te kweken, terwijl margrieten, lelies en rozen populaire bloemen waren.

Er was in de jaren 70 ook een trend om tuinen te vullen met exotische planten en bomen, zoals palmen en bamboe. Deze planten werden vaak geassocieerd met vakantielanden en gaven tuinen daarom een exotische uitstraling. Bovendien waren er in de jaren 70 ook veel tuinen met veel groen en struiken, wat de tuin een natuurlijke en rustieke uitstraling gaf.

In de jaren 70 waren er ook veel tuinen met terrassen of patio's. Dit gaf mensen de mogelijkheid om buiten te zitten en te genieten van het mooie weer. De terrassen waren vaak voorzien van tuinmeubels, zoals tafels, stoelen en banken, waar mensen op konden zitten en relaxen.

Verder waren er in de jaren 70 ook veel tuinen met zwembaden. Zwembaden waren een populaire manier om in de zomer te genieten van het water en af te koelen. Er waren veel verschillende soorten zwembaden beschikbaar, van opblaasbare zwembaden tot ingebouwde zwembaden.

In samenvatting waren tuinen in de jaren 70 vaak gevuld met een mix van bloemen, groenten en exotische planten, en hadden ze vaak ook terrassen of patio's en zwembaden. Het was een tijd waarin mensen hun tuinen op verschillende manieren konden inrichten en gebruiken om te genieten van het mooie weer en de natuur.

Zitkuil in huis

In de jaren 70 waren zitkuilen een populair element in huizen. Een zitkuil is een diepe, comfortabele zithoek die is ingebouwd in een muur of een andere structuur. Ze werden vaak gebruikt als een soort tweede woonkamer, waar mensen konden zitten om te ontspannen of tv te kijken.

Zitkuilen waren vaak voorzien van comfortabele kussens en kleedjes, en konden worden omringd door boekenkasten of andere opbergmogelijkheden. Sommige zitkuilen hadden ook ramen, zodat mensen naar buiten konden kijken terwijl ze zaten.

Er waren veel verschillende soorten zitkuilen beschikbaar in de jaren 70. Sommige waren vrij eenvoudig en bestonden uit een diep gat in de muur met een aantal kussens erin. Andere zitkuilen waren meer luxe en hadden bijvoorbeeld een ingebouwd tafeltje of zelfs een bar.

Zitkuilen waren in de jaren 70 erg populair omdat ze een unieke en comfortabele manier waren om te zitten. Ze booden mensen een plek om te ontspannen en te onthaasten, en waren daarom een populaire toevoeging aan veel huizen in die tijd.

Kurk of schrootjes aan de muur

In de jaren 70 was het populair om kurk of schrootjes aan de muur te gebruiken als decoratie. Kurk was een populaire keuze omdat het een natuurlijk materiaal is en een warme, huiselijke uitstraling heeft. Het kon gemakkelijk aan de muur worden bevestigd met lijm of spijkers, en kon worden gebruikt om allerlei dingen te bedekken, zoals gaten of scheuren in de muur of als achtergrond voor een schilderij of foto.

Schrootjes waren ook populair in de jaren 70 als decoratie aan de muur. Ze werden vaak gebruikt om een industriële of rustieke uitstraling te creëren. Schrootjes konden worden gebruikt om allerlei dingen te bedekken, zoals gaten in de muur of om een achtergrond te vormen voor een schilderij of foto. Ze konden gemakkelijk aan de muur worden bevestigd met lijm of spijkers.

In de jaren 70 waren kurk en schrootjes dus populaire materialen om aan de muur te gebruiken als decoratie. Ze werden vaak gebruikt om gaten of scheuren in de muur te bedekken of om een bepaald thema of sfeer te creëren. Ze waren gemakkelijk te bevestigen en konden worden gebruikt in allerlei soorten interieurs.

Inspiratie nodig? Bezoek het Museum van de 20e Eeuw

Het Museum van de 20e Eeuw in Amsterdam was in de jaren 70 een populaire bestemming voor mensen die op zoek waren naar inspiratie voor hun woning. Het museum bevatte talloze voorbeelden van woningtrends uit de 20e eeuw, waaronder de jaren 70.

Bezoekers van het museum konden genieten van allerlei voorbeelden van interieurs uit de jaren 70, zoals zitkuilen, kleurrijke behangpatronen en kurk of schrootjes aan de muur. Ze konden ook inspiratie opdoen voor hun tuin, met voorbeelden van exotische planten en bomen, bloemen en groenten, en terrassen en zwembaden.

Het Museum van de 20e Eeuw was dus een goede plek om te bezoeken voor mensen die op zoek waren naar ideeën voor hun woning in de jaren 70. Ze konden zien hoe andere mensen hun huis en tuin hadden ingericht en konden daar inspiratie uit halen voor hun eigen woning. Bovendien bood het museum ook informatie over de historische context van de verschillende woningtrends, wat mensen konden helpen om hun eigen woning te creëren in een bepaalde stijl of sfeer.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Steelandewonen.nl